Rend. Számok.

Azt hiszem sok Amerikába látogató turista kezdi el azt a játékot játszani, hogy megpróbálja a legkülönbözőbb rendszámtáblákat észrevenni, hátha összegyűlik a képzeletbeli gyűjteményében mind az 51. Mert Amerika a varázslatos rendszámtáblák földje!

Itt aztán nem az uncsi vékony kis táblácska van az autón szám- és betűsorral, hanem egy szélesebb lemez, amin az egyes államok kiélhetik minden művészi hajlamukat (és sok esetben ízlésficamukat). A rendszámok, és így a rendszámtáblák is az egyes államok hatáskörébe tartoznak, így minden állam maga határozza meg, hogy hány karakter van rajta, milyen sorrendben követik egymást a betűk-számok, és az egész dizájnt is. Ezért aztán tök jó játék nagy parkolókban minél távolabbi helyekről érkező autók rendszámtábláira vadászni, hátha összejön egyszer egy Alaszka vagy Hawaii.

Vannak szerintem szép és ötletes rendszámtáblák, de vannak olyanok is, amik már annyira giccsesek, hogy az már szép. Furcsa elképzelni, hogy vannak olyan részei az országnak, ahol mindegyik autó a szivárvány minden színében pompázó rendszámtáblával közlekedik. Ahol mi élünk, itt elég unalmas a felhozatal. Vagy csak egyszerűen letisztult? Próbáltam kategóriákat felállítani, és azok közül a legtipikusabbakat vagy a kedvenceimet ide berakni. A képeket a netről loptam. Amúgy mindegyik állam többféle rendszámot is kiad (pl. veteránoknak, vagy mint egy emlékérme egy különleges évfordulóra), de van egy fő hivatalos verzió. Egyes államok egész gyakran cserélgetik a dizájnt, míg mások tojnak az egészre, és az 50-es évek óta nem változtattak semmit.

Kezdjük a Mesésekkel:

Vannak a Patrióták:

Vannak az Uncsik:

Vannak a Színezősök:

Vannak a Retrók:

Vannak a Széptájasok:

És vannak a Farmerek:

Aki jól ismer, simán ki tudja találni, hogy melyik a kedvencem. És lehet kommentálni, hogy Nektek melyik tetszik a legjobban.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s