Szilveszter nyáron

No kinek volt most hétvégén a szülinapja?

Hát persze, hogy az Egyesült Államoknak. A 239. egyébként. (Funfact: épp csak 7 évvel fiatalabb, mint a Semmelweis Egyetem.)

Ha az ember visszafogott, szerény (mondjuk augusztus 20-szerű) ünneplésre számít, akkor csalódnia kell, az amcsik ugyanis konkrétan megbolondulnak ilyenkor. Mindenki előveszi az amerikai zászlós ruhadarabjait, cipőjét, táskáját, sapkáját, hajpántját, egyéb kiegészítőjét (amit csak el tudsz képzelni, mindenből van zászlómintás patrióta kiadás) és büszkén viseli az ilyenkor szokásos kertipartikon, vagy épp az esti tűzijátékra, amiből minden második sarokra jut egy. A szilveszter nyári különkiadása.

A legszebb, legnagyobb tűzijáték persze Washington központjában, a National Mall-on van (amiről már írtunk korábban). És ebből egyenesen következik, hogy a helyiek ilyenkor messziről elkerülik a környéket (egyébként máskor is próbálják), inkább megpróbálnak egy stratégiailag jó fekvésű ház tetejére feljutni, és onnan csodálják a fényeket. Egy barátunk jóvoltából mi is az utóbbi lehetőséggel éltünk, ennek bizonyítéka az alábbi fotógaléria. Egyébként a tűzijáték nem volt rossz, de azért az otthoni augusztus 20-aival nem vetekszik.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A képekhez annyit fűznék hozzá, hogy nagy lelkesen bekapcsoltam a fényképező “tűzijáték” módját, ami utólag visszanézve hibának bizonyult, mert a hosszú expozíciós időt kombinálja a kikapcsolt képstabilizátorral, és ez állvány nélkül (és ilyen messziről, zoomolva) nem szerencsés. De a lövedékek pályájának és a kezem rezgésének keresztezése eredményezett néhány vicces képet is. (Később váltottam módot, így készült néhány kép bemozdulás nélkül is.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s