Hétköznapi furcsaságok – Bent

Idegen országban, idegen kontinensen sok apró furcsaságba botlik az ember. Olyan kis dolgokba, amik igazából hasonlóak mint otthon, de mégsem ugyanolyanok. Ezek pedig mindig figyelmeztetik az embert, hogy másik világban van. És persze közben azt gondoljuk, hogy az otthoni megoldások természetesen sokkal menőbbek, jobbak, egyszerűbben kezelhetőek, szebbek.

Úgyhogy következzen most képes beszámoló, hogy milyen furcsaságok találhatók egy átlagos amerikai házikóban.

P1100206
Ebben a kis házikóban laktunk két hétig, a lent következő képeket mind ott csináltuk. Kisebb volt, mint egy átlagos kertvárosi kunyhó, de ugyanúgy könnyűszerkezetes, falemezekből összetákolt. Ezekben én mindig valahogy bizonytalanul érzem magam, minden lépésemnél olyan, mintha a ház velem mozogna, mintha nem szilárd talaj lenne alattam. Aztán csodálkoznak, hogy jön egy forgószél, és elsöpör mindent. A szigeteléséről pedig ne is beszéljünk.
P1100277
Ez egy kislámpaorientált társadalom. Nem szeretik a plafonon levő lámpákat, ezért inkább minden teret telezsúfolnak különböző méretű, általában nagyon ronda kislámpákkal (például az új lakásunk nappalijában sincs mennyezeti lámpa). De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy ezeken nem lámpakapcsoló gomb van, hanem kis tekerentyű. Amit mindig alig talál meg az ember, utána meg szétmegy a tekerentyű recéitől az ujja. A régi izzók korában pedig biztos sok égési sérülést lehetett szerezni mire kitapogatták. Mert persze a tekerentyű a körte közvetlen szomszédságában van.
P1100284
Lámpa a mikró tetején.
P1100278
Az amerikaiak nem szárítóra lógatják a ruháikat mosás után, hanem külön szárítógépet használnak. Ami ugyanakkora, mint a mosógép, rengeteg áramot zabál, és még a ruhákat is tönkreteszi és vasalhatatlanná gyűri. Éljen.
P1100282
Gigantikus konyhai szemetesek. Ennél kisebbeket nem is találni. Ritkán kell üríteni, ami tök jó, de mosogató alá nem férnek bele, ezért a konyha díszítését képezik.
P1100287
Imádják a szőnyegpadlót, lehetőleg legyen jó süppedős. És még jobb, ha szőnyeggel is díszítik.
P1100288
Propelleres lámpa. Látszik, hogy nem is vesződtek azzal, hogy égőt tegyenek bele, arra vannak a kislámpák. Nagy melegben viszont jól jön a propeller, és itt aztán jó meleg lesz.
P1100290
Iszonyat magas ágyak. Szeretik a jó vastag, nagyon puha matracokat (a hátunk két hét alatt tropára is ment tőle), a matrac és az ágy közé pedig még egy nagyon vastag plusz emelvényt is tesznek, hogy még emeljen egyet az egészen. Éljen!
P1100293
A lámpakapcsolók. Nem azok a jó, bumszli, kézzel rácsapós európai kapcsolók vannak itt, hanem piciny kallantyúk, amiket alig tud kitapogatni az ember az ujjaival.
P1100294
Az ajtókat ezekkel a nyomógombos kilincsekkel nyitják-csukják, rendes kilincset egy-két helyen láttam csak.  Annyiban praktikus, hogy a pici gomb benyomásával már be is záródik, nem kell hozzá külön kulcs.
P1100296
Az amerikai vécé. A víz kétharmadig áll benne, lehúzáskor alulról elszippantja az egészet, és aztán alulról újra megtölti tiszta vízzel. Vízzabáló, mert nincs olyan funkció, hogy kevés vízzel öblítsen.
P1100297
Ezekkel az alakú lyukakkal nincs semmi bajom. Mivel kis rések, és nem nagy lyukak, talán még biztonságosabbak is, mint otthon.
P1100298
Beépített gardrób van mindenhol, így szekrényre nem is kell költeni.
Reklámok

3 thoughts on “Hétköznapi furcsaságok – Bent

  1. HL 2016-03-14 / 17:05

    Ez a kilincs Mexikóban is menő, a szárítógép pedig szerintem terjed (sajnos), lehet, hogy már nálunk is divat, nem tudom.
    A padlószőnyeg pedig a franciák szerint különösen praktikus kolikban, ahol nyilván nagyon vigyáznak rá a diákok, meg még porszívójuk is van. (Nincs.)

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s